22/10/18: Vormingsavond ‘Stress bij kinderen’

De ouderraad nodigt jullie graag uit op de vormingsavond over ‘luisteren en omgaan met emoties en stress bij kinderen’.

Een ruzie met een vriendje, faalangst, bang om alleen te zijn, zorgen over echtscheiding, rouw, pesterijen… Kinderen zijn vaak veel kwetsbaarder dan we denken. Ze maken veel nieuwe dingen mee en staan soms onder grote druk.

Tijdens deze interactieve lezing nemen we eerst de begrippen stress en emoties onder de loep. Wat zijn ze? Waar komen ze vandaan en wat doen ze met ons? Meer nog, kunnen we ze zelf onder controle houden? Daarom proberen we de mechanismen van stress en emoties te begrijpen.

Verder gaan we samen op zoek naar mogelijke oorzaken van de emoties van onze kinderen. Hoe kunnen we de problemen herkennen en aanpakken? Hoe kunnen wij als ouders onze kinderen leren omgaan met teleurstellingen en frustraties?

Ouders krijgen tijdens deze interactieve lezing de kans om zelf situaties aan te brengen en samen gaan we oplossingsgericht denken. De lezing wordt gegeven door Marleen Jans van vzw het Ankerpunt (www.ankerpunt.be).

Wanneer?

22/10/2018 om 20 uur

Waar?

Refter Sleutelhof

Inschrijven

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/e/1FAIpQLScJf6gk2xPMPGNv82IBpoHcieWf74WpWvSSQvckUUGlMDKiDg/viewform” query=”embedded=true” width=”640″ height=”1311″ /]