Vergroening

De start van opnieuw een groots project … de verdere vergroening van onze schoolomgeving. Waarom? We zijn al superblij met onze ruime speelplaats, de schooltuin, het grote grasveld, de grote zandbak, speelheuvel, stilteruimte, buitenklas … maar we willen nog een stapje verder gaan. We leren en spelen niet alleen steeds meer buiten, we willen ook de vierde pijler ‘duurzaamheid’ meer uitwerken.

Aanvragen subsidiรซring en goedkeuring

Volgende instanties keurden de subsidie-aanvragen goed, waarvoor onze hartelijke dank:
– Cera
– Good Planet
– Groene oase, provincie Antwerpen i.s.m. Regionale Landschappen
– gemeente Rumst


Wat realiseerden we reeds?

Plantenbakken

De jongere leerlingen leren over kruiden en eetbare bloemen. De bewoners van het woonzorgcentrum genoten mee van de inhuldiging!

Een hart voor bijen

We willen ons inzetten voor het behoud van de biodiversiteit. Wist je dat 1/3 van de 403 bijensoorten in ons land bedreigd zijn? En dat terwijl deze kleine insecten oh zo belangrijk zijn. Mede dankzij hen kunnen bloemen, planten, bomen voortbestaan en kunnen wij genieten van heerlijk voedsel.

Mini-bos, mega-effect

In een Mini Bos staan op een oppervlakte van 6mยฒ minstens 5 bomen, 5 heesters en bosflora. Omdat ze zo dicht bij elkaar staan en de grond extra voeding krijgt, groeien de planten snel en verbetert de kwaliteit van de bodem in korte tijd. Het betreft een beproefde Japanse methode voor snelle herbebossing.
Door de verschillende soorten, verschillende hoogtes en de specifieke plantmethode wordt het bosje al na twee jaren een heus klein oerwoud.

Opruimen schooltuin

Dankzij een aantal bereidwillige ouders werd de schooltuin opgeruimd. Over enkele weken komen er nieuwe plantenbakken, een nieuw bijenhotel … We kunnen in het voorjaar dan opnieuw volop zaaien en planten!

Plannen voor de kleine speelplaats, binnenkort een groene oase

Werken tijdens de krokusvakantie

In de schooltuin: nieuwe plantenbakken, het blotevoetenpad klaar voor gebruik!

De zandbak: een massa nieuw zand en speelgoed (dankzij de gift van de Jumbo!)

Vergroening van de huidige buitenklas

Bankjes op de grote speelplaats