Snoezelhoek en slaapklasje

Wat is dat?

Snoezelen is een samenvoeging van “snuffelen” en “doezelen”. Het is het stimuleren van verschillende zintuigen door een combinatie van muziek, lichteffecten, trillingen, tastmateriaal en geuren. Ontspanning is het hoofddoel. We snoezelen allemaal regelmatig en onbewust. Genieten van de warmte van de zon op onze huid, van de wind in ons gezicht, van muziek, van een warm bad na een zware dag.

Een mooie investering

Sinds september 2011 heeft onze school een snoezelhoek. De ouderraad investeerde de opbrengst van een aantal activiteiten in de nieuwe ruimte, en nam de grotere werken, zoals schrijnwerkerij en elektriciteit, voor haar rekening. Een binnenhuisarchitecte tekende vooraf het concept uit. De kleuterjuffen zorgden voor de aankleding en de inrichting. Ze kochten lampjes, knuffels, een discobal,…

Ouders niet toegelaten

Enkele kleuterjuffen volgden een extra bijscholing over snoezelen, en gaan nu regelmatig met kleine groepjes kinderen naar de snoezelhoek. Zowel de juffen als de kindjes zijn dolenthousiast. En de ouders, die alleen bij info-momenten een kijkje kunnen gaan nemen, zijn stiekem een beetje jaloers.

Slaapklasje

Na de boterhammetjes of de warme maaltijd kunnen onze allerkleinsten een middagdutje doen. De snoezelklas wordt hiervoor omgetoverd in een slaapparadijsje.

Onder toezicht van een kinderverzorgster kunnen de kinderen die hier baat bij hebben gaan slapen. Uiteraard gebeurt dit in overleg met mama en papa!