Buiten leren en spelen

Tuinproject

Elke dag opnieuw genieten we van de groene ruimte in en buiten onze school.

Heel wat van de doelen die we met onze kinderen willen bereiken, zitten vervat in ons tuinproject. Samenwerken, leren over techniek en wetenschap, handen uit de mouwen, de seizoenen ervaren en zoveel meer komen aan bod.

Op regelmatige basis maken we juf Christel een halve dag klasvrij om ’tuinmeester’ te worden. Telkens een andere klas uit de lagere school gaat in onze schooltuin aan de slag. Bij regen of zon, zomer of winter, om te zaaien of te oogsten, met botten of een laagje zonnecrรจme: altijd valt er iets te leren. Reken maar dat onze leerlingen groene vingers krijgen!

Blotevoetenpad

We hebben ook een blotevoetenpad voor onze allerjongsten. Zo kunnen ze al hun zintuigen ervaren met beide voeten in een pad met bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water. Koud en warm, vochtig en droog, aangenaam en prikkelend wisselen elkaar af.

Buitenklassen

Het schoolteam droomde al lang van een plekje in openlucht waar ze bij mooi weer met de kinderen zouden kunnen werken. Enkele jaren geleden zette de ouderraad, onder leiding van een papa die leraar is in technische school Don Bosco, zijn schouders onder dit project. Ze verzamelden wensen, vereisten, technische mogelijkheden, en gingen met de leerlingen van Don Bosco aan de slag.

Deze buitenklas sluit mooi aan op ons tuinproject en is de ideale plek om onze schoolvisie in de praktijk om te zetten.

Ondertussen zijn we zo enthousiast over het buiten leren en spelen dat we nog twee extra buitenklassen laten maken (dit is mogelijk door subsidies van groene oase en de gemeente Rumst). Wordt vervolgd.