Jaarthema

Elk schooljaar kiest het lerarenteam een jaarthema. Met dit thema verwelkomen wij de leerlingen, gaan wij aan de slag in de klas, werken wij een schoolproject uit en inspireren wij onze 2-jaarlijkse schoolhappening.

Tijdens de projectweek integreren wij alle lessen in het jaarthema. Het hele team werkt een week vol toneel, uitstappen, klasdoorbrekende en muzische activiteiten uit. Reken maar dat leerlingen EN leerkrachten hier elk jaar weer met volle teugen van genieten!

Schooljaar 2023-2024: Het Sleutelhof gaat voor goud!

Dit schooljaar heeft Bum een nieuw doel: deelnemen aan de Olympische Spelen van 2024. Om dat waar te maken, moet hij zich natuurlijk goed voorbereiden. En daar heeft hij teams voor nodig! Onder leiding van onze coach, mevrouw de directeur, zullen de teams uitdagingen aangaan om trofeeën te verdienen. Die hebben de vorm van de kleurrijke ringen van de Olympische Spelen. Gaat het hem lukken om alle ringen te verzamelen tegen het einde van het schooljaar? Sleutelhof gaat voor goud! 

2022-2023

Sleuteltjes van geluk

1 september 2022, op onderzoek …
Bum is verdrietig, de kinderen krijgen de opdracht om mee op zoek te gaan naar de sleuteltjes van geluk.

2021-2022

SPIEGEL JE MEE?

Ik ben Jan en wie ben jij?

Hij lijkt wel precies op mij!

Doe ik dit, dan doe jij dit!

Doe ik dat, dan doe jij dat!

Ik ben Jan en ik ben blijk

Want ik ben jou en jij bent mij!

2020-2021

Eén en al kleur

Kinderen houden van kleuren, kinderen leren over kleuren, kinderen zijn positief, kleuren in de kunst, hoofd- en bijkleuren, kleuren in onze interculturele wereld dichtbij en verder weg, kleuren van de regenboog, kleur leren bekennen, kleurcodes in het Corona-verhaal …

2019-2020

Samen naar de meet

2018-2019

Het Sleutelhof: hier heeft ieder zijn / haar verhaal!

Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt: je bent welkom om je verhaal te vertellen en aan te vullen op het Sleutelhof!

Met al onze leerlingen schrijven wij dit schooljaar verder aan het verhaal van onze school. In vele klassen worden de klasboeken elke week een stukje dikker.

Lezen en in het bijzonder begrijpend lezen, staan dit jaar in de schijnwerper. We maken hiervoor gebruik van Kwartiermakers, een project waarbij iedereen elke dag een kwartier leest.

We investeren in boeken en gaan naar de bib zodat onze leerlingen kennis maken met heel veel soorten verhalen, gedichten, naslagwerken en andere teksten.

Kortom, we dompelen ons helemaal onder in boeken, zinnen en letters!