Jaarthema en projectweek

Elk schooljaar kiest het lerarenteam een jaarthema. Met dit thema verwelkomen wij de leerlingen, gaan wij aan de slag in de klas, werken wij een schoolproject uit en inspireren wij onze 2-jaarlijkse schoolhappening.

Tijdens de projectweek integreren wij alle lessen in het jaarthema. Het hele team werkt een week vol toneel, uitstappen, klasdoorbrekende en muzische activiteiten uit. Reken maar dat leerlingen EN leerkrachten hier elk jaar weer met volle teugen van genieten!

2020-2021

Eén en al kleur

Kinderen houden van kleuren, kinderen leren over kleuren, kinderen zijn positief, kleuren in de kunst, hoofd- en bijkleuren, kleuren in onze interculturele wereld dichtbij en verder weg, kleuren van de regenboog, kleur leren bekennen, kleurcodes in het Corona-verhaal …

2019-2020

Samen naar de meet

2018-2019

Het Sleutelhof: hier heeft ieder zijn / haar verhaal!

Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt: je bent welkom om je verhaal te vertellen en aan te vullen op het Sleutelhof!

Met al onze leerlingen schrijven wij dit schooljaar verder aan het verhaal van onze school. In vele klassen worden de klasboeken elke week een stukje dikker.

Lezen en in het bijzonder begrijpend lezen, staan dit jaar in de schijnwerper. We maken hiervoor gebruik van Kartiermakers, een project waarbij iedereen elke dag een kwartier leest.

We investeren in boeken en gaan naar de bib zodat onze leerlingen kennis maken met heel veel soorten verhalen, gedichten, naslagwerken en andere teksten.

Kortom, we dompelen ons helemaal onder in boeken, zinnen en letters!