15/10/2020 : Info-avond Pesten & Cyberpesten

(Cyber)pesten en de rol van ouders & opvoeders

Info- en gespreksavond met Gie Deboutte, Voorzitter Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten Stafmedewerker en trainer bij Tenz vzw Stafmedewerker UCLL. Auteur van diverse publicaties over pesten, cyberpesten, welbevinden, verbondenheid.

Elk kind en elke jongere heeft recht op een onbezorgde en toffe schooltijd. Dat is de beste garantie voor een gelukkige en succesvolle toekomst. Een goede schooltijd en jeugd biedt kinderen en jongeren de kans om echt te leren, zinvolle ervaringen op te doen en hun eigen mogelijkheden, beperkingen en uitdagingen te leren kennen. De school zou bovendien dé plek moeten zijn waar kinderen hun sociale vaardigheden ten volle kunnen ontplooien.

Pesterijen zetten al die leerkansen op de helling. Ze verstoren de veiligheid en de omgang tussen de kinderen. Ze tasten het vertrouwen en de groeikansen van iedereen aan. Vooral het slachtoffer is hiervan de dupe. De pijn van pesten kan jarenlang aanslepen.

Ouders spelen een belangrijke rol bij het voorkomen, het bespreekbaar maken en het aanpakken van pestproblemen. Sluit de aanpak thuis aan op die van de school dan vergroot de kans dat (cyber)pestgedrag geen kans maakt.

Vragen die tijdens de lezing aan bod komen:

– Wat is (cyber)pesten? Hoe herken je het en hoe vaak komt het voor? Wat zijn de gevolgen?
– Waarom (cyber)pesten kinderen mee? Op welke manier houdt (cyber)pestgedrag zichzelf in stand?
– Hoe herken je dat je kind wordt ge(cyber)pest?
– Wat zorgt er voor dat kinderen gaan pesten?
– Hoe kan je je kind helpen als het wordt ge(cyber)pest?
– Wat doe je best wel? Wat doe je liefst niet als je kind wordt gepest?
– Wat kan je doen om je kind te behoeden voor (cyber)pestgedrag van anderen?

WANNEER?

Donderdag 15 oktober 2020 om 20u

WAAR?

Sint-Pieterkerk, Kerkstraat, Rumst